Skip to content
Back to Recipes

GASPACHO OD RAJCICE I KOMORACA

GASPACHO OD RAJCICE I KOMORACA

Ingredients (4 people):

  • 5 rajčica
  • 1 crvena paprika
  • 1 krastavac
  • 1 češnjaka
  • 25 ml Xérès octa
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 5 g soli
  • 5 g papra
  • 1 mali komorač
  • 250 ml dobro ohlađenog punomasnog vrhnja
  • 1 g sjemenki komorača
  • Prstohvat soli i papra po ukusu

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Korištenjem Univerzalnog nožića za guljenje, ogulite sve povrće i izrežite na komade, osim komorača.ul.

  • Pomiješajte rajčice u Ekstra Chefu za dobivanje glatke smjese (coulisa), a zatim ulijte u Vrč za miješanje 2L.

  • Pomiješajte papar, krastavac, češnjak, ocat i 25ml maslinovog ulja u Extra Chefu, a zatim pomiješajte s

    rajčicom u Vrču za miješanje 2l. Začinite po ukusu.

  • Pomoću Mando Chefa tanko narežite na kriške komorač, posolite malo i pomiješajte s ostatkom maslinovog ulja.

  • Poslužite gaspacho u staklenim čašama i ukrasite tanko narezanim komoračom i pjenicom sa okusom anisa.

  • PJENICA S OKUSOM ANISA:

    1. Istucite vrhnje pomoću Brzog Chefa i završite dodavanjem sjemenki komorača, soli i papra.

  • Poslužite dobro ohlađeno

Additional Note: