Skip to content
Back to Recipes

Riba u avokado umaku sa cherry rajčicama i narančom

Riba u avokado umaku sa cherry rajčicama i narančom

Ingredients (6 people):

  • 1 glavica crvenog luka
  • 250 g cherry rajčica
  • 6 avokada (ne previše zrelih)
  • 30 ml limunovog soka (±2 žlice)
  • 2 naranče
  • 6 fileta bijele ribe (±125 g svaki)
  • sol i papar
  • 4 grančice korijandera (sitno nasjeckani)
  • 30 ml maslinovog ulja (±2 žlice)

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Zagrijte pećnicu na Th 6 / 180°C bez konvekcije, a zatim stavite silikonsku podlogu za pečenje na hladnu rešetku pećnice ili metalni protvan, te ostavite sa strane.

  • Ogulite luk, prerežite ga na pola i narežite na kockice koristeći Super rezač s velikom rešetkom.

  • Svaku cherry rajčicu prerežite na pola.

  • Prerežite svaki avokado na pola, uklonite koru i sjemenku te skupite unutrašnjost svake polovice žlicom, a zatim narežite na kockice koristeći Super rezač s velikom rešetkom. Prelijte limunovim sokom kako biste izbjegli oksidaciju.

  • Ogulite naranče i izrežite ih na kriške.

  • Riblje filete stavite na silikonsku podlogu za pečenje, posolite i popaprite i na svaki filet stavite 3-4 kriške naranče. Pecite u pećnici 15 min.

  • U velikoj tavi pirjajte luk na maslinovom ulju 2-3 min. na jakoj vatri. Dodajte cherry rajčice i nastavite prijati 1 min. Dodajte avokado narezan na kockice, nasjeckani korijander, sol, papar i pirjajte 2 min. lagano miješajući.

  • Ribu poslužite s mješavinom luka, rajčice i avokada.

Additional Note: