Skip to content
Back to Recipes

ZOODLES (ZELENI REZANCI) S POŠIRANIM JAJIMA

ZOODLES (ZELENI REZANCI) S POŠIRANIM JAJIMA

Ingredients (1 people):

  • 150 g / ± 5 oz tikvica
  • 20 ml / ± 4 žlice vode
  • 2 jaja
  • Sol i papar
  • 10 ml / ± 2 žlice maslinovog ulja za posluživanje (po izboru)

Preparation time: 5 min.

Cooking time: 6 min.

Standing time: 1 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Pomoću Spiralizera tikvice spiralizirajte u špagete.
    Napravite okruglo gnijezdo s rezancima od tikvica na obje strane Mikrodelicije.

  • Ulijte 10 ml / ± 2 žlice vode u svako gnijezdo, poklopite i stavite u mikrovalnu pećnicu u trajanju od 1 min. 30 sek. na 600 vati.

  • Razbijte jaje u svako gnijezdo i probušite žumanjak
    čačkalicom.

  • Pokrijte Mikrodeliciju te ju stavie ponovno u mikrovalnu pećnicu od 1 min. 20 sek. do 1 min. 40 sek. na 600 vati, ovisno o željenoj konzistenciji žumanjka. Ostavite da odstoji 1 min.

  • Lagano prenesite gnijezda na tanjur za serviranje pomoću Žlice za serviranje i začinite solju, paprom i maslinovim uljem.

Additional Note: